Return to site

Let's have a Kapai day

by Niels Bakker

Juni 2009: Op een mooie winterse morgen in Nieuw Zeeland, terwijl de koeien van de melkstal terug de weide in liepen, gaf boer Cor de wijze raad aan zijn knecht: "Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit een dag te werken".

Een spreuk die je kan tegen komen aan de muur in de vorm van porseleinen tegeltje of die je ziet verschijnen op je facebook feed met zo een dromerige foto op de achtergrond.

Juli 2017: Acht jaar na dato is het dan zover, Kapai Accountancy & Business Design is ten tonele verschenen. In een tijd van een nieuw ondernemersperk, waar de definitie van 'werk' iets is waar je van houdt, liep Boer Cor de tijd vooruit.

The Kapai Day

Op Kapai HQ houden wij dan ook van deze opbeurende en aanmoedigende spreuken. Wij hebben dan ook ons eigen dagelijkse motto verwerkt in een leus: "Let's have a Kapai day".

ka·pai /ˈkɑːpʌɪ/ adj.

New Zealand origin

very pleasant; good, fine.

Hoe een "Kapai day" eruitziet?

Een dag die een coach zou omschrijven als bevlogen: Je bruist van energie, je zet je talenten en voelt je voldaan. Een dag waarin je met je team er samen tegen aan gaat, één doel nastreeft en waarbij grote en kleine mijlpalen gevierd worden.

Maar Kapai is ook een ideologie hoe de dag aan te vliegen, een positieve instelling, carpe diem, een emotie, een actie, hakuna matata, een uitdaging, een overtuiging...as long as it's all good!

Visie

Kapai is de invulling van mijn eigen ondernemersdroom. Na ettelijke jaren over de wereld te hebben getrokken als accountant en fiscalist bij Big Four accountantskantoren in Nieuw Zeeland, India en Luxemburg is het tijd om mijn eigen pad, met eigen visie en doelen te gaan bewandelen.

Een eigen pad waarin ik alles wat ik gehoord, gezien en beleefd heb bij elkaar breng: het pragmatische denken en de mentaliteit van aanpakken van Nieuw Zeeland, het denken in mogelijkheden en het bouwen van positieve relaties van India en Luxemburg heeft me het inzicht gegeven dat ik wil werken op basis van vertrouwen en persoonlijke relaties in plaats van risicomanagement en puur zakelijke relaties.

Mijn eigen droom is dan ook de reflectie van de visie van Kapai: Het verwezenlijken van ondernemersdromen.

Voor sommigen een droom om de wereld met je eigen produkt of dienst te veranderen. Voor anderen een droom naar vrijheid, om te ontsnappen aan het 9 tot 5 bestaan of om de juiste balans in je leven te vinden.

The Kapai Way

Hoe wij onze visie tot leven brengen? Nou, samen nemen wij jouw ondernemersdroom en idee als uitgangspunt en ontdekken wij je visie en geven we vorm aan jouw unieke bedrijfsmodel. Vervolgens worden zowel financiële als niet financiële doelen opgesteld om verdere richting te geven aan je onderneming. Meer weten?

Kapai's accountancy diensten sluiten hier goed bij aan. Deze zijn gericht op het verstrekken van relevante, actuele informatie zodat jij je progressie kan meten en sturing kan geven aan je vlaggenschip.

Daarnaast verzorgt Kapai net als alle accountantskantoren je inkomstenbelasting, omzetbelasting, vennootschapsbelasting, managementrapportages, jaarrekeningen, salarisadministratie en fiscale advisering. Meer weten?

Ik ga op reis en ik neem mee terug...

De zomervakantie staat weer voor de boeg. Misschien ga je er op uit, nieuwe dingen zien en ervaringen opdoen of blijf je gewoon lekker thuis en heb je eindelijk tijd voor dat ene boek. Tijdens het genieten van je welverdiende rust komen vaak nieuwe ideeën en inzichten bovendrijven.

Mocht je op vakantie dat geniale idee voor je startende of bestaande onderneming opdoen of heb je eindelijk de knoop doorgehakt om je lang gekoesterde ondernemersdroom na te jagen, neem dan gerust contact op met Kapai. Wij kijken er naar uit!

Let's have a Kapai day!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK